Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Ştiinţă

    S-a descoperit o specie de broască care naşte

    Cercetătorii de la Universitatea Berkeley din California au descoperit că broaştele din specia Limnonectes larvaepartus nasc mormoloci.



    Limnonectes larvaepartus.


    Aproape toate cele 6000 de specii de broaşte cunoscute folosesc fertilizare externă: femela depune ouă, în timp ce masculii le fertilizează.

    Broasca care naşte, cunoscută şi ca broasca cu colţi, trăieşte pe insula Sulawesi din Indonezia şi este ceva nou pentru ştiinţă.

    Acestă specie de broască este una dintre cele 10 sau 12 specii la care a evoluat fertilizarea internă şi este singura care naşte mormoloci.

    Modul în care broasca de sex masculin reuşeşte să fertilizeze în interiorul femelei, rămâne un mister pentru oamenii de ştiinţă, pentru că broaştele nu au nici un fel de organe sexuale convenţionale pentru a transfera sperma.

    24 NOIEMBRIE 2022



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Conform unui studiu efectuat de specialişti de la Lamont-Doherty Earth Observatory, Columbia University, vulcanii ascunşi sub oceane ar putea avea un impact, pe termen lung, mai mare asupra climei planetei noastre decât s-a crezut până acum.
    Analiza osului hioid de la o fosilă de neanderthalian sugerează că acestia au avut capacitatea de a vorbi. Fosila, descoperită în peştera Kebara din Israel, a dus la această concluzie încă de atunci, dar acum, modelarea pe calculator a modului în care osul funcţionează, a arătat că a fost utilizat într-un mod asemănător.
    Un studiu realizat la Instituto Marqués, Spania, demonstrează că bebeluşii nenăscuţi pot auzi şi răspunde la muzică, la doar 16 săptămâni, cu zece săptămâni mai devreme decât se credea anterior.
    O fosilă de hadrosaur bine conservată a fost descoperită în regiunea Mongolia Interioară din nordul Chinei.
    Plantele au ca şi animalele, un ceas intern cu 24 de ore, numit ritm circadian. Acest cronometru biologic oferă plantelor o abilitate înnăscută de a măsura timpul, chiar dacă nu este lumină. Ele nu răspund doar la răsărit, pur şi simplu, ele ştiu că răsăritul vine şi îşi ajustează biologia în consecinţă.
    Oamenii de ştiinţă de la Earth Sciences Museum din Rio de Janeiro au anunţat descoperirea celui mai mare dinozaur găsit vreodată în Brazilia.