Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Salată de cartofi
Ingrediente
3 sau 4 cartofi medii
o lingură şi o jumătate de linguriţă de sare
două linguri de oţet alb distilat
o tulpină medie de ţelină
trei sferturi linguriţă de seminţe de ţelină
trei sferturi ceaşcă maioneză
trei sferturi linguriţă muştar pudră
două linguri de ceapă tocată
două linguri de frunze tocate de pătrunjel proaspăt
un sfert linguriţă de piper negru măcinat
3 linguri de muraturi dulci, condimentate
Metoda de preparare
1. Se curăţă şi se taie cartofii în cuburi de doi centimetri.
2. Se acoperă cartofii cu apă într-o cratiţă mare şi se fierb.
3. Se adaugă o lingură de sare la apa în fierbere şi se reduce focul la mediu.
4. Se fierb aproximativ 8 minute, amestecând ușor o dată sau de două ori, până când cartofii sunt fragezi.
5. Se scurg cartofii şi se pun într-un castron mare.
6. Se amestecă uşor cu oţet, cu o spatulă de plastic.
7. Se lasa cartofii sa se răcească. Trebuie să fie doar puţin calzi pentru a se amesteca.
8. Se taie fin ţelina.
9. Se amestecă împreună ţelina, seminţele de ţelină, maioneza, muştarul, ceapa, patrunjelul, piperul şi jumătate de linguriţă de sare.
10. Se amestecă uşor condimentele şi cartofii.
11. Se acoperă şi se păstrează la frigider cel puţin o oră, până se răcesc bine.
Observaţii
• Nu se amestecă prea mult cartofii, pentru a nu se sfărâma.
• Două ouă fierte tari, tăiate cubuleţe, se pot adăuga la combinaţia finală.
• Timpul de preparare este de o oră, iar cantităţile indicate sunt pentru 6 porţii.