Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Societate

    Se pare că oamenii își ating limita de vârstă la 125 de ani

    Cercetătorii de la Albert Einstein College of Medicine din New York City, Statele Unite, consideră că oamenii sunt aproape de limita maximă de viaţă şi că este puţin probabil ca ei să trăiască dincolo de vârsta de 125 de ani.



    Generații. Foto: Salar Arkan/Wikipedia


    Studiul s-a concentrat asupra persoanelor care au trăit 110 ani sau mai mult în SUA, Marea Britanie, Franţa şi Japonia.

    Oamenii de ştiinţă au studiat datele de supravieţuire începând cu anul 1900, în mai mult de 40 de ţări, şi au descoperit dovezi ale creşterii speranţei medii de viaţă, ceea ce înseamnă că, în timp, mai mulţi oameni au atins o vârstă înaintată.

    Copiii născuţi în Statele Unite de astăzi se pot aştepta să trăiască, în medie, până la 79 de ani, în comparaţie cu 47 de ani în 1900.

    Dar, acelaşi studiu a subliniat cât de neobişnuit era ca un om să trăiască mai mult de 100 de ani, indiferent de anul în care s-a născut.

    Cercetătorii au calculat că 125 de ani este posibil să fie limita absolută a duratei de viaţă umane din cauza unor factori genetici.

    Durata maximă de viaţă se pare că a fost atinsă şi că acest lucru s-a întâmplat în anii 1990.

    Progrese suplimentare împotriva bolilor infecţioase şi cronice pot continua creşterea speranţei medii de viață, dar nu şi durata de viaţă maximă.

    Vârsta până la deces pentru super-centenari a crescut rapid între anii 1970 şi începutul anilor 1990, dar a ajuns la un platou la mijlocul anilor 1990.

    Cea mai bătrână persoană care a fost verificată a fost o femeie franceză, Jeanne Calment (1875-1997), care a trăit 122 ani şi 164 zile.

    Ea este urmată de Sarah Knauss din Statele Unite, care s-a născut în 1880 şi a trăit timp de 119 ani şi 97 zile.

    12 IULIE 2023



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Consiliul Local din Rio de Janeiro a aprobat un proiect de lege care interzice fabricarea, vânzarea şi utilizarea artificiilor în oraş.
    Ediţia cu numărul 29 a Târgului Internaţional Gaudeamus - Carte de învăţătură are loc în perioada 7 – 11 decembrie 2022, în Pavilionul B2 al Complexului Expoziţional Romexpo.
    Tezaurul, alcătuit din aspri otomani de argint, a fost descoperit întâmplător, în apropiere de Râmnicu Vâlcea şi cântăreşte 54,7 kg. Acesta reprezintă cel mai mare tezaur monetar descoperit până acum pe teritoriul României ajuns într-o colecţie publică.
    China intenţionează să extindă linia de cale ferată Qing-Zang pentru a ajunge la Katmandu, în Nepal, prin construirea unui tunel sub Muntele Everest.
    Tunelul feroviar Gotthard, cu o lungime de 57 kilometri săpaţi pe sub Alpi, cel mai lung tunel feroviar din lume, un proiect de multe miliarde de franci elveţieni, este proiectat să fie operaţional pe 11 decembrie 2016.
    Frustrarea si incertitudinile economice legate de declansarea crizei mondiale este posibil sa fi avut si efecte dintre cele mai neasteptate. In perioada 2007-2008, rata de crestere a populatiei Cehiei aproape s-a triplat, cel al Olandei s-a dublat, iar in Elvetia si in Franta statisticile demografice au aratat cresteri sustinute. Cand criza s-a adancit, tendinta s-a inversat in unele tari, dar in altele sporul populatiei a ramas in continuare solid.