Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Societate

    Singapore aprobă insectele ca hrană

    Agenția alimentară de stat din Singapore a aprobat 16 specii de insecte comestibile pentru vânzare și consum uman în țară, potrivit unei circulare publice din 8 iulie 2024 adresată comercianților de alimente.



    Insecte comestibile întregi, prăjite (viermi de făină, viermi de bivoliță, lăcuste, greieri) la o piață de mâncare stradală din Germania. Foto: Insektenwirtschaft.de/Wikipedia


    Agenția pentru Alimentație din Singapore va permite importul de insecte și produse din insecte aparținând speciilor care au fost evaluate a fi "de îngrijorare scăzută".

    Insectele aprobate de Agenția pentru Alimentație din Singapore includ lăcuste, viermi de făină și mai multe specii de gândaci.

    Insectele nu pot fi recoltate din sălbăticie, ci crescute în spații reglementate.

    Insectele care nu sunt incluse pe lista aprobată vor trebuie supuse unei evaluări pentru a se asigura că pot fi folosite pentru consumul uman.

    Unele studii au declarat peste 2100 de specii de insecte ca fiind comestibile.

    În mod obișnuit insectele vii sunt vândute în Singapore ca hrană pentru animalele de companie, cum ar fi păsările cântătoare și reptilele.

    18 IULIE 2024



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Problemele legate de turismul de masă au căpătat un nou aspect în Barcelona, ​​Spania, când peste 3000 de protestatari au aruncat cu obiecte și au stropit turiștii cu pistoale cu apă și băuturi, în timp ce scandau „turiști, plecați acasă!”.
    După Etna, Stromboli, un al doilea vulcan, a erupt în Italia săptămâna aceasta, în largul coastei de nord a Siciliei. Cenușa emanată de vulcani s-a ridicat în aer la peste 2000 metri.
    Deși 2023 a fost raportat ca fiind cel mai fierbinte an înregistrat, dovezile instrumentale ajung până la 1850 în cel mai bun caz, iar majoritatea înregistrărilor sunt limitate la anumite regiuni.
    Microplasticele minuscule care provoacă daune mari mediului înconjurător trec neobservate în cel mai superficial strat al ecosistemului marin. Un studiu dezvăluie că 60% din plasticul găsit în probele de apă sunt particule mai mici de cinci micrometri, o unitate de măsură de o mie de ori mai mică decât un milimetru.
    Ploile abundente și torenții de lavă rece și noroi de pe versanții unui vulcan de pe insula indoneziană Sumatra au declanșat inundații care au ucis cel puțin 37 de persoane, alte zeci fiind date dispărute, au declarat autoritățile indoneziene.
    Până în iunie 2024 Muzeul Național Brukenthal din Sibiu și Banca Națională a României, invită vizitatorii la o incursiune în istoria banilor în România. Este vorba de expoziția "Puterea leului. Istoria banilor în România".