Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Tehnologie

    Solar Impulse 2 a terminat călătoria în jurul lumii

    Avionul Solar Impulse 2, care foloseşte numai energie solară, a aterizat cu succes în Abu Dhabi pe 26 iulie 2016, încheindu-şi astfel zborul istoric în jurul lumii.



    Solar Impulse 2 în Hawaii, aprilie 2016.


    Solar Impulse 2 a decolat de la Cairo, Egipt, pe 23 iulie la ora 23:28, marcând ultima porţiune a călătoriei sale în jurul lumii, care a constat din 17 etape de zbor. Avionul începuse această încercare de a face ocolul globului pe 9 martie 2015 în Abu Dhabi.

    Piloţii elveţieni Bertrand Piccard şi Andre Borschberg sunt fondatorii proiectului Solar Impulse. Ei au lucrat la acest proiect, care are ca scop promovarea tehnologiilor energetice curate, timp de peste 10 ani.

    Solar Impulse are patru motoare care se bazează în întregime pe energia solară. Aripile sale, care sunt mai late decât cele ale unui Boeing 747, sunt echipate cu 17000 de celule solare, care alimentează cu energie elicea şi bateriile avionului. În timpul nopţii, este capabil să ruleze pe energie generată şi stocată în timpul zilei.

    Aeronava solară poate ajunge la altitudinea de 8500 metri şi la viteza de 80 kilometri pe oră.

    28 IULIE 2016



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Sistemul detectează mişcările printr-un senzor radar, care scanează drumul din faţă, şi printr-o cameră de înaltă rezoluţie aflată pe parbriz. Frânele maşinii se activează automat dacă soft-ul determină că o coliziune este iminentă.
    Norvegia va elimina radioul FM și va deveni primul stat din lume care face trecerea la transmisii excusiv digitale.
    Cercetatori de la Universitatea Delaware, din Statele Unite, au realizat si testat in Elvetia, un reactor solar, proiectat sa produca hidrogen din lumina solara. Este un ciclu curat, ce nu produce emisii – produce doar hidrogen din lumina solara si apa.
    Cercetătorii americani de la Massachusetts Institute of Technology au dezvoltat o tehnică care poate imbunătăţi în mod semnificativ eficienţa becurilor incandescente tradiţionale.
    Forma dominantă de viaţă în Univers nu ar constitui-o creaturile biologice, ci roboţii superinteligenţi, au declarat un grup de viitorologi din SUA.
    Grenadele fumigene încă mai folosesc tehnologia din Al Doilea Război Mondial, încorporând o substanţă chimică numită hexacloretan, ce creează un fum iritant care conţine clorură de zinc. Noile tehnologii militare avute în vedere pentru grenadele fumigene se doresc a fi mai ecologice.