Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Sănătate / Ştiinţa şi sănătatea

    Somnul, factor-cheie în reducerea tulburării hiperactive cu deficit de atenţie (ADHD)

    Un nou studiu realizat de Murdoch Childrens Research Institute din Australia arată că somnul ar putea fi un factor cheie in reducerea impactului tulburării hiperactive cu deficit de atenţie (ADHD).



    Somnul ar putea fi un factor-cheie în reducerea ADHD.


    Studiul a constatat că simptomele ADHD au fost exacerbate la 70% dintre copiii cu această afecţiune, care se luptă să doarmă.

    Copiii cu ADHD care aveau obiceiuri de culcare bine puse la punct erau mai puţin anxioşi la culcare.

    De asemenea, au fost mai puţin susceptibili să se certe în momentul culcării, au dormit pentru o perioadă mai lungă şi au fost mai atenţi şi mai puțin somnoroşi în timpul zilei.

    Daca cineva nu doarme bine, chiar şi fără să aibă ADHD, nu se concentrează şi are probleme de atenţie.

    Dacă există o rutină cum ar fi spălatul pe dinţi şi citirea unei cărţi, atunci corpul începe să se obişnuiască cu acea rutină şi se simte mai somnoros, doar trecând prin rutină.

    16 DECEMBRIE 2022



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Conform rezultatelor unui studiu recent, cei care merg la culcare la ore neregulate sunt mai predispuşi la a câştiga în greutate.
    Un studiu realizat la Universitatea Swansea, din Marea Britanie, a constatat că în timpul somnului, experienţele care interesează în mod deosebit, sunt mai susceptibile de a intra în memoria pe termen lung.
    Noi cercetări sugerează că lipsa de somn are cel mai mare impact negativ asupra stării de bine, după fumat, consum de alcool, sau stres.
    Un studiu realizat la Universitatea din Glasgow, Marea Britanie, a constatat că somnul prea scurt sau prea lung poate duce la obezitate.
    Cercetătorii de la University of California, din Statele Unite, şi King’s College, din Londra, Marea Britanie, au descoperit că utilizarea smartphone-urilor şi tabletelor înainte de culcare poate perturba somnul.
    Studiul făcut de oamenii de ştiinţă de la University of Rochester Medical Center a confirmat vechea zicală că un somn bun limpezeşte mintea. Cercetările au arătat că mecanismul care curăţă creierul de reziduuri, este activ în special în timpul somnului.