Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Sănătate / Ştiinţa şi sănătatea

    Spălarea mâinilor cu apă rece, la fel de bună ca cea cu apă caldă

    Un grup de cercetători de la Universitatea Rutgers-New Brunswick din Statele Unite afirmă că spălarea mâinilor cu apă caldă nu înlătură mai mulţi germeni decât spălarea cu apă neîncălzită.



    Mâinile ar trebui să fie spălate timp de cel puţin 20 de secunde cu săpun.


    În acest studiu, cercetătorii au dorit să afle dacă ipotezele populare despre beneficiile căldurii sau a apei calde au bază ştiinţifică. Astfel, ei au cerut la 20 de persoane să-şi spele mâinile de 20 de ori fiecare cu apă care avea 15°C, 26°C sau 38°C.

    De asemenea, voluntarilor li s-a cerut să folosească cantităţi diferite de săpun.

    Înainte de a începe testele, mâinile subiecţilor au fost acoperite cu bacterii inofensive.

    În urma experimentului cercetătorii au ajuns la concluzia că nu există o diferenţă semnificativă în cantitatea de bacterii eliminate în funcţie de temperatura apei sau de cantitatea de săpun folosită.

    Totuşi experţii spun că mâinile trebuie să fie spălate timp de cel puţin 20 de secunde şi subliniază importanţa folosirii unei cantităţi de săpun suficiente pentru a acoperi întreaga suprafaţă a mâinilor.

    De asemenea, mâinile trebuie frecate în diferite moduri pentru a asigura curăţirea fiecărei părţi a fiecărei mâini.

    4 APRILIE 2023



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Cercetătorii în biologie moleculară de la Universitatea din Leuven au descoperit o posibilitate de a dezvolta medicamente împotriva demenţei.
    Oamenii de ştiinţă de la Universităţile din Southampton şi Cambridge au identificat modul în care legumele cu frunze verzi, pot ajuta la subţierea sângelui, astfel încât acesta să poată scădea formarea cheagurilor şi să reducă riscul de accident vascular cerebral şi atac de cord.
    Spălările nazale simple cu apă uşor salină pot preveni spitalizarea şi decesele cauzate de COVID-19.
    Un recent studiu realizat la Cancer Research UK dă o imagine cuprinzătoare asupra evenimentelor genetice care cauzează cancer de sân.
    La unele persoane predispuse genetic, maladia Alzheimer ar putea fi declanşată de unele infecţii comune, cum ar fi herpesul.
    Un conservant alimentar uzual se pare că încetineşte sau chiar opreşte creşterea anumitor tumori canceroase la cap sau la gât, conform unui studiu realizat la Universitatea din Michigan.