Ştiri şi informaţii din toată lumea. 22 decembrie 2024

    Ştiinţă

    O echipă de cercetători de la Universitatea din Houston a descoperit cel mai mare vulcan de pe Pământ. Acest vulcan numit Tamu Masiff, acoperă o suprafaţă cât Insulele Britanice şi este aproape la fel de mare ca vulcanii giganţi de pe Marte, plasându-se astfel printre cei mai mari din Sistemul Solar. »
    Cercetătorii de la University of Edinburgh şi American Museum of Natural History au analizat un craniu fosil vechi de 90 milioane de ani al unei reptile dispărute şi au declarat că au găsit răspunsul la întrebarea cum şi-au pierdut şerpii picioarele. »
    Oamenii de ştiinţă au gasit în India cele mai vechi plante fosilizate, care seamănă cu algele roşii, vechi de 1,6 miliarde de ani. »
    În termeni evolutivi, insulele sunt lucruri ciudate. Aici este locul unde animalele evoluează izolat, adesea timp de milioane de ani, cu surse alimentare diferite, concurenţi, prădători şi paraziţi, totul diferă în comparaţie cu speciile continentale. »
    Un spaţiu gol, de mari dimensiuni, a fost detectat în interiorul Marii Piramide din Giza, Egipt. Nu se ştie de ce există cavitatea, sau dacă conţine ceva de valoare, pentru că nu este accesibilă. »
    O echipă de arheologi din sud-vestul Germaniei a descoperit doi dinţi vechi de 9,7 milioane de ani care probabil aparţineau unei vechi primate euroasiatice. »
    Cercetătorii de la Imperial College din Londra cred că un lac mare s-a revărsat în urmă cu 450000 de ani, deteriorând istmul ce lega Marea Britanie de Europa, apoi o inundaţie a deschis strâmtoarea Dover, distrugând complet fâşia subţire de pământ şi separând astfel actualul teritoriu al Marii Britanii de continent. »
    Descoperirea unor rămăşiţe de microorganisme vechi de cel puţin 3,77 miliarde de ani constituie dovezi directe ale uneia dintre cele mai vechi forme de viaţă de pe Pământ. »
    Oamenii de ştiinţă de la Earth Sciences Museum din Rio de Janeiro au anunţat descoperirea celui mai mare dinozaur găsit vreodată în Brazilia. »
    Cercetătorii de la Universitatea Wollongong din Australia au descoperit, într-o zonă îndepărtată din Groenlanda, fosile care datează de acum 3,7 miliarde de ani, ceea ce le face cele mai vechi fosile din lume. »
    O fosilă de hadrosaur bine conservată a fost descoperită în regiunea Mongolia Interioară din nordul Chinei. »
    Până pe 14 august 2016 puteţi vedea la Muzeul „Grigore Antipa”, din Bucureşti, expoziţia „Aripi peste timp”, în care exponatul central este Hatzegopteryx thambema, cel mai mare zburător din lume, descoperit pe teritoriul României. »
    O nouă specie de dinozaur carnivor, care a trăit acum aproximativ 90 milioane de ani, a fost descoperită în Argentina. Ea are similitudini cu specia Tyrannosaurus, mai ales prin cele două braţe mici, dar aparţine unei linii complet diferite. »
    Un nou Boa Constrictor de culoare argintie a fost descoperit în Conception Island Bank din Bahamas. »
    Cercetătorii francezi au ajuns mai aproape de rezolvarea enigmei oamenilor mici, ale căror oase fosilizate au fost găsite pe o insulă indoneziană. »
    O specie nou descoperită de Tyrannosaur, grupul de dinozauri carnivori din care face parte cunoscutul T. rex, ar putea deţine cheia explicaţiei privind modul în care aceste creaturi au devenit dominante. »
    Biologii au descris o nouă specie de plantă dispărută, pe baza a două flori fosile, care au fost găsite prinse în bucăţi de chihlimbar, timp de cel puţin 15 milioane de ani. Ele au fost descoperite în statul american Oregon. »
    Gheţarul Mer de Glace din Mont Blanc a pierdut aproape 3 metri în adâncime în acest an, ca urmare a încălzirii globale. »
    Oamenii de ştiinţă din Africa de Sud au anunţat descoperirea unei noi specii de om numită "Homo naledi". Rămăşiţele fosilizate a 15 trupuri au fost recompuse din 1550 de fragmente descoperite în peşteri greu accesibile, în 2013. »
    Oamenii de ştiinţă francezi au anunţat că au găsit un nou virus preistoric în pustiul congelat din Siberia şi au planificat să-l aducă înapoi la viaţă. »
    Oamenii de ştiinţă folosesc submersibile pentru a explora un submarin german U-boat scufundat la 11 kilometri în largul coastei Rhode Island cu o zi înainte ca Germania nazistă să capituleze în Al Doilea Război Mondial, pentru a afla mai multe despre epave şi modul în care acestea afectează mediul. »
    Arheologii germani au anunţat că au descoperit mai mult de 90 de urme de dinozaur într-o carieră în apropiere de Hanovra. »
    Rămăşiţele unui mamut care ar putea avea circa 20000 de ani au fost descoperite într-un şantier de construcţii din cantonul Zug, în centrul Elveţiei. »
    Diamantele descoperite în lava congelată a vulcanului Tolbachik din Kamceatka au caracteristici geologice şi mineralogice unice, astfel încât au fost clasificate ca un tip complet nou de diamant. »
    Resturile fosile ale unei noi specii de dinozaur cu pene, care avea aripi la fel ca un vultur, au fost găsite în provincia Liaoning din China. »
    Pământul s-ar putea confrunta cu o mini-perioadă glaciară începând cu 2030, datorită modificărilor din ciclurile de activitate ale Soarelui. »
    Cercetătorii de la Universitatea din Zurich au descoperit cel mai mare schelet de dinozaur din Elveţia, într-un sit de trei kilometri în diametru din cantonul Aargau's Frick Valley, cunoscut pentru descoperirile similare. »
    Insectele ar putea fi legale la vânzare în supermarketuri elveţiene începând de anul viitor, după ce Oficiul Federal Alimentar şi Veterinar Elveţian a propus spre comercializare trei specii. »
    Ultimul minut din luna iunie 2015 va dura 61 secunde, din cauza rotirii neregulate a Pământului mult mai puţin disciplinată decât ceasurile atomice. »
    O colecţie valoroasă de vechi manuscrise pe papirusuri egiptene a fost redescoperită la biblioteca Universităţii din Basel, după ce a fost uitată aici mai bine de un secol. »
    Paleontologii au descoperit în Alberta, Canada, o nouă specie de dinozaur cu coarne, care a trăit acum 65 milioane de ani. »
    Cercetătorii din Queensland au descoperit două noi specii de marsupial australian rar, cunoscut pentru obiceiurile sale de împerechere mortale. »
    Oamenii de ştiinţă de la Institutul Geologic din Zürich au descoperit patru cratere mari pe fundul lacului Neuchâtel din Elveţia, acestea fiind printre cele mai mari din lume. »
    Oamenii de ştiinţă au găsit cel mai mare crater de asteroid din lume în bazinul Warburton din centrul Australiei. Asteroidul a lovit cu peste 300 milioane ani în urmă, cu efecte devastatoare şi a făcut un crater cu un diametru de peste 400 kilometri. »
    Oamenii de ştiinţă de la Universitatea de Stat din Tomsk, Rusia, cred că au găsit o nouă specie de dinozaur după ce au examinat oase descoperite în 2008 şi au constatat că aparţin unui monstru gigant, care cutreiera Pământul acum 100 milioane de ani. »






    TE-AR MAI PUTEA INTERESA: