Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Supă de ceapă
Supa de ceapă este o supă clasică franţuzească. Este uşor de legat cu puţină făină.
Ingrediente
4 cepe mari
1 litru de supă vegetariană
1 lingură de făină
unt
crutoane, aproximativ patru felii de pâine (opţional)
Mod de preparare
1. Se taie ceapa în inele şi se căleşte uşor în unt. Nu se foloseşte ulei de măsline. Ceapa trebuie să ajungă la o culoare uşor maro.
2. Se adaugă făina şi se amestecă. Făina va fi absorbită de unt. Acest lucru va da supei o uşoară consistenţă caracteristică.
3. Se adaugă un sfert din supa vegetariană şi se amestecă pentru o vreme.
4. Se adaugă încă un sfert din supă şi se amestecă.
5. Se repetă pentru restul de supă.
6. Se serveşte cu crutoane în ea.
Observaţii
• Supa de ceapă este adesea consumată cu brânză rasă (Gruyère sau clasică). Acesta poate fi presărată peste crutoanele coapte în cuptor sau peste supă atunci când crutoanele sunt deja coapte.
• Timpul de preparare este de 15-30 minute, iar cantităţile indicate sunt pentru 4 porţii.