Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Supă de fasole
Ingrediente
400 grame supă de legume fără grăsime
1 cană cu apă
450 grame de legume congelate amestecate
400 grame piure de roşii fără sare
o treime cană fidea subţire, ruptă în bucăţi de 1-2 cm
500 grame boabe prefierte de fasole
500 grame boabe prefierte de fasole neagră
1 linguriţă condimente italiene
jumătate linguriţă praf de usturoi
un sfert cană brânză parmezan
Metoda de preparare
1. Se toarnă supa şi apa într-o oală pentru supă.
2. Se pune oala la foc mare.
3. Se adaugă legumele congelate, piureul de roşii şi pastele nefierte.
4. Se acoperă oala şi se aduce la fierbere.
5. Se spală şi se scurge fasolea.
6. Atunci când supa ajunge la fierbere, se descoperă şi se amestecă bine. Se răzuie oala cu o lingură de lemn pentru a îndepărta orice urmă de paste.
7. Se adaugă fasolea, condimentele italiene şi praful de usturoi.
8. Se reduce focul la mediu-ridicat sau mediu, menţinând o fierbere moderată.
9. Se agită în mod frecvent şi se fierbe până când pastele sunt fragede, aproximativ 5 minute.
10. Se reduce focul la cel mai mic şi se adaugă parmezanul.
11. Se agită din când în când şi se fierbe timp de 5 minute pentru a se dezvolta aroma.
12. Se serveşte sau se ţine pe foc mic până când se serveşte.
Observaţii
• Timpul de preparare este de 60 minute, iar cantităţile indicate sunt pentru 6 porţii.