Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Supă franţuzească de ceapă
Supa de ceapă este o mâncare tradiţională în Franţa, întâlnită foarte des. Simplă şi bună.
Ingrediente
o ceapă pentru fiecare porţie
unt
făină
apa de la carnea fiartă cu legume
sare
piper
pâine franţuzească
brânză gruyere sau parmezan
vin roşu, porto sau brandy
Mod de preparare
1. Se prăjeşte ceapa, cam o ceapă de persoană, la foc mic, în puţin unt
2. Când cepele s-au înmuiat bine şi doar încep să se brunifice, se presară puţină faină pe ele şi se amestecă bine.
3. Se adaugă apă puţin câte puţin (în mod tradiţional se adaugă apă în care s-a fiert carne cu legume, ideal carne de vită), amestecând bine după fiecare adaos, încălzind în acest timp la foc mic.
4. Se adaugă sare şi piper, se aduce la fierbere, se reduce căldura şi se acoperă. A-ţi putea adăuga un strop de vin roşu, porto sau brandy, în funcţie de preferinţe.
5. Se fierbe timp de 30 minute.
6. Se pune o bucată de pâine prăjită în partea de jos a vasului în care se serveşte şi peste ea se pune supa, cu o lingură pentru supă.
7. Se presară un pumn de brânză rasă gruyere sau parmezan pe deasupra, la momentul servirii.