Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Supă franţuzească de roşii
O supă ce se prepară repede şi uşor şi se poate consuma şi rece, după sezon.
Ingrediente
8 roşii proaspete, coapte
2 căţei de usturoi
2 cepe
100 g de parmezan ras
cimbru proaspăt
o tulpină de ţelină
o frunză de dafin
ulei de măsline
Mod de preparare
1. Se curăţă roşiile de pieliţă şi de seminţe. Dacă nu se pot îndepărta seminţele, se curăţă numai de pieliţă (pentru a se putea curăţa mai usor, se pun puţin în apă fierbinte).
2. Se taie mărunt roşiile, cimbrul, dafinul şi usturoiul.
3. Se taie ţelina în felii subţiri.
4. Se taie ceapa în inele şi se prăjeşte uşor în ulei de măsline cu ţelina, de asemenea tăiată în felii subţiri.
5. Când sunt moi şi un pic aurii, se adaugă roşiile, cimbrul, dafinul şi usturoiul, tocate mărunt.
6. Se fierb foarte uşor timp de 10 minute, apoi se adaugă apă, sare şi piper.
7. Se fierb încă 10 minute.
8. Se consumă cu parmezan ras presărat deasupra, în cantitatea dorită.