Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Supă franţuzească de usturoi
O supă cu mult, mult, usturoi, care va plăcea tuturor.
Ingrediente
o căpăţână de usturoi, de preferat roz
8 frunze de salvie
4 ouă
brânză gruyere
pâine franţuzească
piper
sare
Mod de preparare
1. Se curăţă căţeii de usturoi.
2. Se pune tot usturoiul, cu excepţia unuia dintre căţeii de usturoi, într-o oală mare, cu salvia, un pic de sare, precum şi doi litri de apă.
3. Se aduce la fierbere, apoi se fierbe timp de 20 minute.
4. Se scot căţeii de usturoi şi salvia. Se aruncă salvia şi se zdrobeşte usturoiul.
5. Se pune usturoiul zdrobit înapoi în oală şi se adaugă puţin piper.
6. Se fierbe la foc mic timp de câteva minute, apoi se adaugă conţinutul ouălelor în supă.
7. Se taie pâinea felii, feliile se freacă cu cățelul de usturoi rămas şi se prăjeşte pâinea la cuptor. Când o parte este prăjită, se pune brânză gruyere pe cealaltă parte şi se prăjeşte şi aceasta.
8. În fiecare castron se pune o bucată de pâine prăjită cu brânză, peste ea se pune conţinutul unui ou, şi apoi se toarnă supa deasupra.
9. Ar putea fi necesară pâine suplimentară, în funcţie de cât de puternic a fost usturoiul.