Ştiri / Mapamond |
Topor cu mâner de lemn din Epoca de Piatră
Arheologii din Danemarca au descoperit în Rodbyhavn, pe insula daneză Lolland, un topor cu mâner de lemn, datând din Epoca de Piatră.
Toporul din Neolitic, în vârstă de 5500 de ani, pare să fi fost blocat în ceea ce a fost odată fundul mării.
Lipsa de oxigen din pământul argilos a ajutat la menţinerea mânerului din lemn.
Arheologii au găsit în timpul săpăturilor din zonă şi alte materiale organice la fel de bine conservate: pari din lemn în poziţie verticală, o paletă, arcuri şi cozi de topor.
5 FEBRUARIE 2024
TE-AR MAI PUTEA INTERESA
Patruzeci şi una de monede de bronz datând din anii 200 î.e.n au fost găsite în peretele de susţinere al unui sanctuar galic din Epoca de Fier, la peste 1800 de metri altitudine, în inima parcului naţional Mercantour, în situl arheologic Tournerie, Roubion, Franţa.
Cercetătorii din Mexic spun că au decodificat numele hieroglific de pe mormântul antic Maya al regelui Pakal, celebrul astronaut din Palenque, acesta fiind "Casa celor nouă suliţe ascuţite".
Arheologii de la Universitatea Vrije din Amsterdam au reuşit să dovedească faptul că Iulius Cezar a pus piciorul pe pământul Olandei, unde trupele sale au purtat lupte cu triburile germanice.
O a treia structură piramidală a fost găsită în faimoasa piramidă Kukulkan din estul Mexicului, asemănând-o astfel cu alcătuirea unei matrioşka, celebra păpuşă rusească în interiorul căreia se află alte păpuşi identice, dar mai mici.