Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Ştiinţă

    Toshiba se apucă de vândut salată

    Gigantul japonez Toshiba, cunoscut pentru produsele sale electronice şi pentru reactoarele nucleare pe care le face, a anunţat că se va lansa într-o nouă afacere, grădinăritul. Va vinde legume produse în uzină.



    Salată. Foto: Dwight Sipler/Wikimedia


    Vom da o nouă dimensiune diviziei de îngrijire a sănătăţii, au declarat reprezentanţii companiei Toshiba, care este de asemenea un producător de echipamente medicale şi are propriul său spital în Tokyo.

    Grupul se pregăteşte să producă legume fără pesticide sau alte produse chimice într-o uzină complet închisă şi aseptică, condusă de o fenomenală aparatură electronică.

    Toshiba este în curs de amenajare a unei fabrici părăsite din suburbia oraşului Tokyo, cu iluminat fluorescent special optimizat pentru creşterea plantelor, cu aer condiţionat care menţine permanent aceeaşi temperatură şi aceeaşi umiditate, cu un dispozitiv de monitorizare a stării fizice a plantelor şi cu echipamente de sterilizare şi ambalare.

    Pe o suprafaţă de 2000 metri pătraţi se vor produce trei milioane de salate, spanac şi alte legume pe an.

    Totul va fi ca în fabricile pentru semiconductori pe care grupul le detine. Probabil şi savoarea produselor va fi aceeaşi!

    20 MAI 2014



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Oamenii de ştiinţă de la Instituţia Oceanografică Woods Hole din Statele Unite, au dezvăluit modul în care microorganismele supravieţuiesc cuibărite în roci la mii de metri sub fundul oceanului, în scoarţa oceanică inferioară.
    Un nou studiu despre piţigoii care privesc la televizor arată modul în care aceştia învaţă prin observaţie. Interacţiunile sociale în cadrul unei specii de prădători pot avea "consecinţe evolutive" pentru prada potenţială, cum ar fi culorile buburuzelor.
    O echipă de cercetători germani şi australieni au descoperit modul în care bacteriile Cupriavidus metallidurans metabolizează metale toxice şi excretă pepite de aur de 24 de carate, precum gâsca din poveste, care făcea ouă de aur.
    O echipă internaţională de oameni de ştiinţă de la Universitatea din Granada şi universităţi din Chile, Australia şi Franţa, a adus o nouă lumină asupra originii minereurilor de aur, una dintre enigmele care a intrigat omenirea încă din cele mai vechi timpuri.
    Un studiu realizat de cercetători de la universitățile din Zurich din Elveţia şi Murdoch şi Australia de Vest din Australia, care au observat delfinii cu cocoaşă de lângă ţărmurile australiene timp de un deceniu, sugerează că masculii fac daruri femelelor pentru a le câştiga.
    O echipă de arheologi din sud-vestul Germaniei a descoperit doi dinţi vechi de 9,7 milioane de ani care probabil aparţineau unei vechi primate euroasiatice.