Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Societate

    Gotthard, cel mai lung tunel feroviar din lume, se va deschide în doi ani

    Tunelul feroviar Gotthard, cu o lungime de 57 kilometri săpaţi pe sub Alpi, cel mai lung tunel feroviar din lume, un proiect de multe miliarde de franci elveţieni, este proiectat să fie operaţional pe 11 decembrie 2016.



    Tunelul feroviar Gotthard.


    Tunelul, cu două tuburi separate pe axa nord-sud ce leagă Germania şi Italia, va permite transportul mai rapid şi mai fiabil de mărfuri şi pasageri. 3900 de persoane vor fi instruite pentru întreţinerea, funcţionarea şi siguranţa tunelului.

    Când se va deschide, călătoria între Zurich şi Lugano în cantonul Ticino va fi cu 25 minute mai scurtă decât în prezent.

    Dezvoltări suplimentare, inclusiv finalizarea tunelul feroviar de 15 km Ceneri în Ticino, stabilită pentru 2020, va reduce călătoria cu trenul de la Zurich la Milano la mai puţin de trei ore de la nivelul actual de patru ore.

    Tunelurile sunt parte a proiectului AlpTransit, care include tunelul feroviar Lötschberg de 35 kilometri, pe sub Alpii bernezi, bugetat la mai mult de 16 miliarde franci elveţieni. Swiss Federal Railways a spus că un total de 25 de proiecte sunt în curs până în 2020.

    Odată ce toate aceste tuneluri vor fi gata, volumul de mărfuri transportate între Rotterdam (Olanda) şi Genova (Italia), va creşte cu 20 la sută.

    16 DECEMBRIE 2014



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Frustrarea si incertitudinile economice legate de declansarea crizei mondiale este posibil sa fi avut si efecte dintre cele mai neasteptate. In perioada 2007-2008, rata de crestere a populatiei Cehiei aproape s-a triplat, cel al Olandei s-a dublat, iar in Elvetia si in Franta statisticile demografice au aratat cresteri sustinute. Cand criza s-a adancit, tendinta s-a inversat in unele tari, dar in altele sporul populatiei a ramas in continuare solid.
    După ce a distrus două sate, lava vulcanului Pico de Fogo de pe Fogo Island, Capul Verde, se îndreaptă spre rezervaţia de pădure Monte Velho aflată în imediata apropiere.
    Caşmirul obţinut din lână de capră braziliană este cel mai bun din lume, potrivit unui studiu realizat la Institutul de Zootehnie al Universităţii Federale Rurale din Rio de Janeiro.
    Viitorul unuia dintre simbolurile Elveţiei este în pericol după ce un studiu a constatat că sunetul clopotelor purtate de vacile alpine le poate afecta auzul şi obiceiurile de hrănire.
    O creştere a nivelului mării la nivel mondial cu mai mult de un metru este inevitabilă, spun oamenii de ştiinţă, dar ei nu ştiu exact când se va petrece acest lucru.
    NASA a detectat o cantitate inexplicabilă de tetraclorură de carbon (CCl4) în atmosferă, un produs chimic care distruge stratul de ozon şi care este scos în afara legii în toată lumea de aproape 30 de ani.