Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Sănătate / Ştiinţa şi sănătatea

    Uleiul de peşte luat în timpul sarcinii nu duce la copii mai inteligenţi

    Administrarea de suplimente de ulei de peşte în timpul sarcinii nu va duce la copii mai inteligenţi, spun rezultatele unui studiu efectuat de cercetătorii australieni.



    Capsule cu ulei de peşte.


    Cercetătorii de la South Australian Health and Medical Research Institute au descoperit că administrarea în timpul sarcinii de suplimente cu DHA (acid docosahexaenoic), un acid gras omega-3, care se găseşte în uleiurile de peşte, nu influenţează inteligenţa viitorilor copii.

    Echipa a urmărit o serie de copii din timpul vieţii intrauterine până la vârsta de 10 ani, şi a găsit o diferenţă neglijabilă în IQ-ul copiilor ale căror mame au luat suplimente de ulei de peşte, comparativ cu cei ale căror mame nu au luat.

    Deşi nu a existat nici o diferenţă concretă în IQ-ul copiilor expuşi la beneficiile uleiului de peşte, aceasta a avut ca rezultat mai multe sarcini la termen.

    Durata sarcinii a crescut doar puţin în grupul în care s-a admnistrat ulei de peşte, şi nu au existat copiii născuţi înainte de termen.

    Totuşi nu este clar dacă acest lucru a fost sau nu, un efect al administrării uleiului de de peşte.

    10 SEPTEMBRIE 2023



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Grăsimea este eliminată şi prin expiraţie, nu numai prin arderile interne, conform studiilor făcute de biochimiştii de la University of New South Wales, Australia, care au studiat metabolismul la nivel microscopic.
    Un vaccin pentru demenţă, o boală degenerativă, ar putea fi disponibil în trei până la cinci ani, ca urmare a unei descoperiri care ar putea preveni până la 7,5 milioane de cazuri noi în fiecare an.
    Analiza pe calculator a fotografiei ar putea ajuta doctorii în a diagnostica dacă un copil are sau nu, o boală genetică rară.
    Aproape toate antibioticele au fost descoperite în bacteriile din sol, dar cercetătorii de la Universitatea din Tubingen, Germania consideră corpul uman o sursă neexploatată de noi medicamente, descoperind o nouă clasă de antibiotice prin analiza plăcii bacteriene din nasul oamenilor.
    Un grup de cercetători de la mai multe instituţii au descoperit că fumatul lasă un "dosar arheologic", al sutelor de mutaţii pe care le provoacă ADN-ului.
    Cercetătorii de la Universitatea Nanjing din China au descoperit prima penicilină împotriva virusurilor, o moleculă care în mod natural se găseşte într-o plantă numită, popular, caprifoi.