Uleiuri
Uleiul de arahide este extras din fructele de arachis hypogaea şi se prezintă sub mai multe variante, rafinat, nerafinat, presat la rece,… »
Este un ulei obţinut din seminţele de floarea-soarelui, Helianthus annuus, de culoare galbenă, cel mai folosit ulei în bucătărie în zona… »
Dacă pentru populaţiile mediteraneene, comun este uleiul de măsline, uleiul de in a fost o sursă majoră de grăsimi pentru populaţiile din… »
Uleiul de măsline se obţine prin presarea măslinelor, fructele arborelui Olea europaea, tradiţional în bazinul Mării Mediterane. »
Uleiul de nuci este un ulei deschis la culoare, cu un gust şi miros caracteristic, delicat, folosit frecvent în bucătăria franţuzească, extras… »
Uleiul de palmier este un ulei vegetal obţinut din pulpa roşiatică, mesocarpul fructelor palmierului de ulei, în special Elaeis guineensis, specie africană… »
Este un ulei obţinut din germenii de porumb, Zea mays, de culoare galben foarte deschis sau portocaliu, dacă este nerafinat, şi aproape fără gust. »
Uleiul de rapiţă este un ulei cu un gust neutru când este rafinat şi un gust puternic când este nerafinat, bun pentru… »
Uleiul de soia se obţine din seminţele plantei de soia, Glycine max şi este unul dintre cele mai folosite uleiuri la gătit. »
Uleiul de susan este unul dintre cele mai stabile uleiuri din cauza conţinutului mare în antioxidanţi naturali (sesamin, sesamolin, sesamol). Conţine acizi… »