Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Spaţiu

    Un asteroid a trecut foarte aproape de Pământ

    Un asteroid având un diametru de 11 până la 34 metri, aproximativ de mărimea a 10 elefanţi africani, a trecut luni dimineaţa la ora 7:47, extrem de aproape de Pământ, la o distanţă de doar jumătate din cea până la Lună.



    Asteroizi (imagine artistică).


    Pentru comparaţie, obiectul care a explodat deasupra oraşul rus Chelyabinsk, în februarie 2013, rănind mai mult de 1000 de oameni, se consideră că a avut aproximativ 20 metri lăţime.

    Conform Observatorului Slooh, roca spaţială, numită 2017 AG13, se deplasează cu aproximativ 18 km pe secundă. El are o orbită eliptică, ce traversează orbitele a două planete, Venus şi Pământ.

    Asteroidul a fost iniţial observat de Catalina Sky Survey de la Universitatea din Arizona, sâmbătă, 7 ianuarie 2017.

    11 IANUARIE 2017



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Lansată la bordul unei rachete purtatoare Long March-3B, de la Xichang Satellite Launch Center din provincia Sichuan în sud-vestul Chinei, sonda va aseleniza la jumătatea lunii decembrie şi va fi prima navă spaţială a Chinei care va atinge lin suprafaţa unui corp extraterestru. Este şi prima sondă lunară lansată în secolul 21.
    Sonda Dawn, a agenţiei spaţiale americane NASA, se apropie de planeta pitică Ceres, cel mai mare obiect din centura de asteroizi dintre Marte şi Jupiter şi va intra pe orbită în jurul planetei cu un diametru de numai 950 km, pe 6 martie 2015.
    Cometa ISON, in drumul sau pe langa Soare, va lasa un nor de praf fin, ce se estimeaza ca va cadea in atmosfera Pamantului si va face norii de gheata de la poli sa lumineze intr-o frumoasa culoare albastru-electric.
    O exoplanetă mică, cu un cer asemănător Pământului, orbitează în jurul unei stele pitice roşii, la o sută de ani lumină depărtare.
    O echipă internaţională de astronomi a descoperit o planetă tânără, exotică, care nu orbitează în jurul unei stele. Planeta care pluteşte liberă prin spaţiu, este la numai 80 de ani lumină de Pământ şi are o masă de şase ori cât a planetei Jupiter.
    O echipă internaţională de astronomi a anunţat descoperirea unui sistem solar cu cinci planete stâncoase mici, sistem solar care are o vârstă de 11,2 miliarde de ani.