Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Sănătate / Ştiinţa şi sănătatea

    Un dispozitiv portabil măsoară ultravioletele acumulate de o persoană şi cantitatea de vitamina D generată

    A fost inventat dispozitivul care măsoară ultravioletele acumulate de un individ şi doza de vitamina D generată efectiv. Acest dispozitiv, conectat cu un dispozitiv mobil (Android sau iPhone), poate furniza date în timp real cu privire la expunerea totală la soare.



    Un dispozitiv portabil măsoară ultravioletele acumulate de o persoană şi cantitatea de vitamina D generată. Foto: Neil Soni/Unsplash


    Dispozitivul poate fi util celor preocupaţi de efectele negative ale supra-expunerii la soare, îmbătrânirea pielii şi cancerul de piele, precum şi celor interesaţi de riscurile sub-expunerii, deficitul de vitamina D şi depresia.

    Poate fi purtat pe încheietura mâinii, ataşat la îmbrăcăminte sau pus în imediata apropiere a utilizatorului.

    Se conectează la un dispozitiv mobil care prelucrează datele şi oferă soluţii optime pentru un stil de viaţă sănătos.

    22 FEBRUARIE 2023



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Copiii născuţi prin cezariană, comparativ cu cei născuţi într-un mod natural, au un risc cu 20% mai mare de a suferi de alergii, astm sau diabet, dar şi un risc crescut de obezitate.
    Oamenii de ştiinţă au găsit o legătură între creşterea tumorilor pulmonare şi ritmurile circadiene perturbate.
    Cercetările oamenilor de ştiinţă de la Universitatea Canberra din Australia au condus la descoperirea unei activităţi asemănătoare creierului în sistemul imunitar uman, într-un proces care ar putea duce la tratamente mai bune pentru bolile autoimune.
    Cercetătorii au ajuns la concluzia că nouă din zece tipuri de cancer sunt cauzate de factori de mediu, cum ar fi fumatul, arsurile solare şi obezitatea.
    O alimentaţie prea bogată în grăsimi poate perturba masiv maturizarea cortexului adolescenţilor, conform oamenilor de ştiinţă de la Institutul Federal de Tehnologie din Zurich şi de la Universitatea din Zurich.
    Vizionarea prea mult a emisiunilor la televizor la vârsta de 2 ani conduce la obiceiuri alimentare proaste în perioada adolescenţei şi performanţe slabe la şcoală, spun cercetătorii de la Şcoala de Psihoeducaţie a Universităţii din Montreal, Canada.