Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Spaţiu

    Un meteorit a căzut lângă capitala statului Nicaragua

    Un mic meteorit a căzut în apropierea aeroportului internaţional din Managua, capitala statului Nicaragua, sâmbătă noaptea, producând un zgomot puternic şi lăsând in urmă un crater larg de 12 metri şi adânc de 5 metri.



    Crater de meteorit. Foto: Shane.torgerson/Wikipedia (CC BY 3.0)


    Locuitorii au relatat că au auzit un zgomot puternic ca o explozie mare, au resimtit impactul şi un miros de ars. Nimeni nu a fost rănit de caderea meeoritului. Zona unde a căzut era împădurită si era situata in apropierea aeroportului internaţional şi a unei baze aeriane.

    Inregistrarile din registrul seismic coincid cu momentul impactului, iar conul de impact este tipic pentru un astfel de eveniment, ceea ce exclude un altfel de experiment.

    Meteoritul pare să se fi rupt din asteroidul 2014RC care a trecut in aceste zile aproape de Pământ.

    În acest moment nu se poate spune dacă meteoritul s-a dezintegrat la impact sau a fost îngropat în sol.

    8 SEPTEMBRIE 2014



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Eclipsa solară parţială din 20 martie 2015 este un test fără precedent pentru sistemul energetic european, prin reducerea semnificativă a producţiei fotovoltaice, ţări precum Germania şi Italia având un număr mare de unităţi solare.
    Una dintre descoperirile socante ale ultimilor zece ani este peisajul de pe Titan, una dintre lunile planetei Saturn, care seamana cu peisajul de pe Pamant. Si pe Titan sunt lacuri, mari, rauri, insule. Doar ca pe Titan nu exista apa, ci un amestec de metan, etan si alte hidrocarburi cu un prag de inghet coborat.
    Astronomii se asteapta ca stelele asemanatoare Soarelui sa arunce in spatiu cea mai mare parte a atmosferei lor, atunci cand sunt aproape de sfarsitul vietii.
    NASA planifică trimiterea unei nave spaţiale către una dintre lunile lui Jupiter, Europa, care ar putea ascunde un ocean vast sub suprafaţa de gheaţă.
    Astronomii au constatat că partea întunecată a Lunii este turcoaz. Măsurătorile făcute cu un telescop din Hawaii arată că lumina albastră reflectată de Pământ se întoarce turcoaz după ce se reflectă pe suprafaţa Lunii.
    Scanari radar ale planetei Marte au dezvaluit pentru prima data o imagine 3D a canalelor sculptate de ape, ingropate sub suprafata Planetei Rosii. Cea mai mare parte a canalelor sapate in ultimii 500 milioane ani apartin sistemului Marte Vallis, lung de 1000 km. Probabil Marte Vallis ar putea oferi informatii despre o perioada cand planeta nu era asa rece si uscata.