Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Sănătate / Ştiinţa şi sănătatea

    Un oraş italian a închis reţelele Wi-Fi din şcoli din considerente de sănătate

    Primarul de Borgofranco d'Ivrea, un oraş în Piemont, Italia, a dispus închiderea reţelelor Wi-Fi din două şcoli, considerând că dăunează sănătăţii.



    Router wireless.


    Primarul a cerut ca liceul oraşului şi şcoala elementară să revină la utilizarea cablurilor pentru conectarea la Internet, după ce a citit că undele electromagnetice emise de routerele wireless sunt deosebit de dăunătoare pentru copiii mici.

    Organizaţia Mondială a Sănătăţii a recunoscut că există discuţii privind riscurile expunerii la câmpuri electromagnetice, dar încă se investighează efectele lor asupra sănătăţii.

    Unele studii au sugerat că radiaţiile electromagnetice emanate de routerele wireless pot afecta dezvoltarea copiilor.

    Copiii oraşului sunt deja expusi în fiecare zi la unde electromagnetice de la o multitudine de surse diferite, cum ar fi telefoanele mobile şi conexiunile Wi-Fi de la domiciliu.

    Există reţele Wi-Fi în două pieţe ale oraşului şi în bibliotecă, locuri în care copiii îşi petrec, de asemenea, o mulţime de timp.

    11 NOIEMBRIE 2022



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Oamenii de stiinta de la Scripps Research Institute, din Statele Unite, au descoperit noi detalii ale mecanismului natural de aparare anticancer. Ei au identificat cheia ce declanseaza un mecanism celular important de blocare a cancerului.
    Conform cercetărilor de la Weill Cornell Medicine, din Statele Unite, anumite tipuri de bacterii din intestin pot mobiliza sistemul imunitar pentru a reduce severitatea unui accident vascular cerebral.
    Autismul îşi are originile mult mai devreme decât în primul an de viaţă. Scanările creierului pot detecta autismul cu mult înainte ca orice simptom să fie vizibil.
    Un nou studiu efectuat de cercetători de la Centrul de Diabet din Universitatea din California, San Francisco şi de la Centrul Medical al Universitaţii din Washington arată că celulele imune din creier pot declanşa supraalimentarea şi creşterea în greutate ca răspuns la dietele bogate în grăsimi.
    Oamenii de ştiinţă de la University College din Londra, Marea Britanie, au descoperit o metodă de detectare a modificărilor la nivelul ochiului, care ar putea identifica boala Parkinson înainte ca simptomele sale să se dezvolte.
    Un nou experiment a aratat ca pacienţii paralizaţi au putut apuca şi muta obiecte controlând cu gândurile un braţ robotizat.