Ştiri / Mapamond |
Un oraş pierdut, descoperit lângă Angkor
Arheologii australieni au descoperit în Cambodgia, urme ale unui oraş imens, la fel de mare ca şi capitala Phnom Penh, un oraş pierdut în istorie în apropierea complexului monumental din secolul al 12-lea din Angkor Wat.
Cercetările au început în 2012. Utilizand fascicule laser trimise din elicopter, arheologii au putut cartografia cu precizie solul. În prima fază, a fost descoperită doar o mică zonă, Mahendraparvata, care era conectată la Angkor Wat printr-o reţea de drumuri şi canale. A urmat apoi descoperirea întregului sit.
Angkor Wat este cel mai faimos complex monumental din Cambodgia şi este o parte a sitului Angkor, aflat pe lista UNESCO a patrimoniului mondial. Este cea mai vizitată destinaţie turistică din ţară.
13 IUNIE 2016
TE-AR MAI PUTEA INTERESA
Doi locuitori din partea rurală a Murciei, au descoperit în 3 noiembrie, pe câmpul unde îşi duseseră oile, un obiect ciudat apărut de nicăieri.
O echipă de oameni de ştiinţă polonezi au descoperit recent vase de sânge şi urme de proteine în oase de reptile triasice cu vârsta de 250 milioane de ani.
Un paleontolog de la University of Bath din Anglia, a studiat fosilele păstrate într-un muzeu din Canada timp de peste 75 ani şi a descoperit noi specii de dinozauri.
O echipă de biologi marini germani şi canadieni au găsit pentru prima dată în Oceanul Atlantic aşa-numitele "zone moarte", locuri unde nu poate exista viaţă, deoarece nu există aproape deloc oxigen dizolvat în apă.
Cel mai vechi copac din lume, un molid norvegian în vârstă de peste 9500 de ani, pe nume Old Tjikko, se află în Suedia, pe Muntele Fulufjället din provincia Dalarna.
Arheologii sunt nedumeriţi privind rămăşiţele antice ale unei femei, descoperite pe un sit arheologic în apropiere de Chelyabinsk, un oraş rusesc la est de Munţii Ural.