Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Mapamond

    Vast depozit de fosile descoperit în Patagonia

    O echipă de la Regional Center for Scientific Research and Technology Transfer, a anunţat descoperirea în Patagonia, sudul Argentinei, a unui depozit de fosile de 60000 km pătraţi, care datează de acum 160 - 140 milioane ani.



    Patagonia.


    Aceste fosile au fost descoperite după ce eroziunea solului a dezvelit rocile, lăsând peisajul aşa cum era în perioada Jurasicului, modul în care curgeau izvoare termale, lacurile, cursurile de apă, precum şi plantele şi o gamă largă de micro şi macro-organisme.

    Situl a fost descoperit în provincia Santa Cruz, în sudul Argentinei, de-a lungul lanţului muntos Deseado Massif.

    Fosilizarea a avut loc în mai puţin de o zi, în unele cazuri. Prin urmare, este posibil să vedem cum au evoluat ciupercile, cianobacteriile şi viermii.

    21 MARTIE 2023



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Oamenii de ştiinţă de la California Institute of Technology şi de la China Earthquake Administration au descoperit un canion vechi, adânc îngropat sub râul Yarlung, în partea de sud a Tibetului.
    George Poinar Jr., cercetator la Oregon State University, a descoperit o căpuşă prinsă în chihlimbar conţinând sânge de mamifere vechi de 20 milioane ani.
    Un nou studiu facut de o echipa de la Universitatea din Colorado Boulder arata ca emisiile provenite de la vulcani de dimensiuni medii, pot combate unele dintre efectele incalzirii globale.
    Aglomerarea de organisme microscopice roşii se vede chiar şi din spaţiu, ca o pată mare de culoare roşu închis, pe aproape 800 km de la sud la nord, de-alungul coastei de sud-est a Braziliei.
    O erupţie vulcanică în Peninsula Kamceatka (Rusia) a oferit posibilitatea surprinderii unor imagini uimitoare ale unui râu de lavă curgând prin sălbăticia înzăpezită. Kamceatka este una dintre zonele cu cea mai intensă activitate vulcanică de pe glob, având în prezent 29 de vulcani activi.
    Creaturi care trăiesc în mod normal în adâncurile oceanelor sunt prinse tot mai des în apele puţin adânci din largul coastelor Japoniei.